Πίτα d’ artois με καραμελωμένα αχλάδια…


?Πίτα d’ artois με καραμελωμένα αχλάδια?
Υλικά
– 1 φύλλο (περίπου 400γρ.) γαλλικής σφολιάτας
– 1 αυγό
– 50γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
Για τη γέμιση:
– 700γρ. αχλάδια
– 1κ.σ. φρέσκο βούτυρο
– 50γρ. ζάχαρη
– κανέλα τριμμένη
Εκτέλεση:
Κόβουμε το φύλλο της σφολιάτας σε δύο μακρόστενα κομμάτια, το ένα κατά 1εκ. φαρδύτερο από το άλλο. Τα βάζουμε στο ψυγείο σε ορθογώνιο ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Καθαρίζουμε τα αχλάδια και τα κόβουμε σε κύβους. Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε φαρδύ τηγάνι και προσθέτουμε τα αχλάδια και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να καραμελώσουν τα αχλάδια. Προσθέτουμε την κανέλα. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει. Χτυπάμε το αυγό ολόκληρο και αλείφουμε το πιο στενό φύλλο της σφολιάτας με προσοχή, να μην τρέξει απ’ έξω. Απλώνουμε τη γέμιση κατά μήκος του στενότερου φύλλου, αφού τη σουρώσουμε από τα πολλά υγρά. Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και πιέζουμε απαλά με τα δάχτυλά μας (όχι με το πιρούνι) να κολλήσουν οι άκρες. Αλείφουμε την επιφάνεια με το χτυπημένο αυγό και βάζουμε την πίτα στο ψυγείο για 20 λεπτά. Αλείφουμε ξανά με αυγό και με το μαχαίρι σχεδιάζουμε ρόμβους. Ψήνουμε για 35 λεπτά περίπου. Την αφήνουμε να κρυώσει. Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι τη μαρμελάδα με 1κ.σ. νερό και αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας για να αποκτήσει γυαλάδα. Καλή επιτυχία!

Πίτα d' artois με καραμελωμένα αχλάδια... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *