Χαλβάς Φαρσάλων Τον έβγαλα από τον φούρνο και ακόμα τραγουδάει Υλικά: 250 γρ ν…


Χαλβάς Φαρσάλων Τον έβγαλα από τον φούρνο και ακόμα τραγουδάει Υλικά: 250 γρ ν... 1

Χαλβάς Φαρσάλων Τον έβγαλα από τον φούρνο και ακόμα τραγουδάει ?? Υλικά: 250 γρ νισεστέ
1200 γρ νερό
700 γρ ζάχαρη
200 γρ σπορέλαιο
4 βανίλιες
6 κουταλιές ζάχαρη για την καραμέλα
100 γρ καβουρδισμένα αμύγδαλα Εκτέλεση: Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το νισεστέ, την βανίλια και το νερό μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.
Στην συνέχεια στην κατσαρόλα καίμε το λάδι με τις 6 κουταλιές ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα χρυσάφι σκούρο χρώμα. Όχι παραπάνω γιατί θα μας γίνει πικρός ο χαλβάς.
Προσθέτουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα. Θέλει λίγο υπομονή μέχρι να δέσει το μείγμα και να απορροφηθεί όλο το λάδι.
Στο τέλος ρίχνουμε και τα αμύγδαλα. Το βάζουμε σε ένα ταψάκι ή πυρέξ, ρίχνουμε από πάνω λίγη ζάχαρη και το βάζουμε 15 λεπτά στους 200 ⁰C και γκριλ για να πετύχουμε από πάνω την καμμένη καραμέλα. Δυστυχώς εγώ φούρνο της προκοπής δεν έχω και πορεύομαι όπως μπορώ για την ώρα.
Αλλά έγινε πεντανόστιμος ???



Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *