Λικέρ μούσμουλο…


Λικέρ μούσμουλο

Υλικά

• 220 γραμ. (70) κουκούτσια από μούσμουλα

• 6 μούσμουλα ολόκληρα

• 800 ml. τσίπουρο ή κονιάκ ή βότκα

• 20 γραμ. ζάχαρη

Για το σιρόπι

• 400 γραμ. ζάχαρη

• 360 γραμ. νερό

• 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

πλένουμε τα κουκούτσια kαι τα μουσμουλα, σκουπίζουμε πολύ καλά και στη συνέχεια τα βάζουμε σe ένα μεγάλο βάζο ή μπουκάλι, μαζί με το τσίπουρο (ή όποιο άλλο αλκοόλ επιλέξουμε) και τη ζάχαρη .

Τοποθετούμε πλαστική μεμβράνη στο στόμιο, για να σφραγίσει καλά το βάζο ή το μπουκάλι και το κλείνουμε με το καπάκι του.

Το αφήνουμε σε μέρος που να το “βλέπει” ο ήλιος μερικές ώρες (ιδανικά σε βεράντα), για 50 – 60 μέρες, ανακινώντας το βάζο ή το μπουκάλι 1 φορά την εβδομάδα.

Σουρώνουμε το ποτό με ένα σουρωτήρι και τουλπάνι (λεπτό ύφασμα), διπλωμένο 2 – 3 φορές ή βαμβάκι, για να αφαιρέσουμε τα κουκούτσια και τα μούσμουλα, και να το καθαρίσουμε.

έχουμε βάλει σ᾿ ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη και τα έχουμε βράσει για 5′, από την ώρα που θα πάρει βράση, στο τέλος έχουμε ρίξει το χυμό λεμονιού και το έχουμε αφήσει να κρυώσει τελείως.

Ανακατεύουμε το σουρωμένο ποτό με το σιρόπι, το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα ή μπουκάλια που κλείνουν καλά και το αφήνουμε 5 – 6 μέρες να ωριμάσει.

Έπειτα, το ξανασουρώνουμε αν χρειαστεί και απολαμβάνουμε την υπέροχη, δυνατή γεύση του και το πολύ ωραίο άρωμά του.

— Αν δεν μας αρέσουν τα πολύ γλυκά λικέρ, βάζουμε 100 γραμ. σιρόπι λιγότερο, δοκιμάζουμε το αποτέλεσμα και ανάλογα, το φέρνουμε στη γεύση μας.

Λικέρ μούσμουλο... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published.