Τεντούρα απο εκχύλιση κανέλλας, γαρύφαλλου και μοσχοκάρυδου, μαζί με φλούδες εσ…


Τεντούρα απο εκχύλιση κανέλλας, γαρύφαλλου και μοσχοκάρυδου, μαζί με φλούδες εσπεριδοειδών και Μαυροδάφνη.

Υλικά

• 500 ml τσίπουρο
• 25 ξύλα κανέλλας
• 30 γαρύφαλλα
• 1 μοσχοκάρυδο
• 1 κουτ. σούπας μέλι (προαιρετικά)
• φλούδα από ½ πορτοκάλι
• 100 ml κρασί Μαυροδάφνη
.
Για το σιρόπι

• 650 γραμ. ζάχαρη
• 850 ml νερό χωρίς χλώριο
• ⅔ κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Σ᾿ ένα γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς, ρίχνουμε τις κανέλλες, τα γαρύφαλλα, το μοσχοκάρυδο, τις φλούδες πορτοκαλιού, το αλκοόλ, το μέλι και το σφραγίζουμε καλά.

Αφήνουμε το βάζο σε δροσερό και σκιερό μέρος, κουνώντας το ελαφρά, τις δυο πρώτες μέρες, για να λιώσει το μέλι. Μετά από 10 μέρες ανοίγουμε το βάζο, ρίχνουμε τη Μαυροδάφνη, ανακατεύουμε και το κλείνουμε ξανά, για άλλες 15 – 20 μέρες.

Μετά από 15 μέρες, ανοίγουμε το βάζο και σουρώνουμε, χρησιμοποιώντας πρώτα ένα ψιλό σουρωτήρι, μετά το περνάμε από φίλτρο του καφέ και τέλος το ρίχνουμε πάλι στο βάζο.

Σε μια κατσαρόλα, φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη και το νερό για 5΄ (από την ώρα που θα πάρουν βράση) και στο τέλος ρίχνουμε και το χυμό του λεμονιού.

Όταν το σιρόπι κρυώσει τελείως, το ρίχνουμε μέσα στο ποτό, κλείνουμε πάλι το βάζο, το κουνάμε ελαφρά να ανακατευτεί και το αφήνουμε άλλες 6 – 7 μέρες να γίνει, κουνώντας το άλλες 4 – 5 φορές.

Τέλος, μεταφέρουμε την Τεντούρα σε γυάλινα μπουκάλια και τη φυλάμε σε δροσερό και σκιερό μέρος.

Η Τεντούρα πίνεται σκέτη ή με πάγο, σε κοκτέιλ με μπράντυ αλλά και με χυμούς από κόκκινα φρούτα. Μπορούμε επίσης να την απολαύσουμε με κρέμα γάλακτος και τριμμένη κανέλλα .


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *