Η άνοδος των τιτάνων: Πώς ο υπολογιστής έγινε προσωπικός – What the Fact?! #48




Το σημερινό What the Fact εμπνεύστηκε εν μέρει απο το καταπληκτικό βιβλίο:
Matt Nicholson – When Computing Got Personal: A History of the Desktop Computer
Μπορείτε να το αποκτήσετε εντελώς δωρεάν σε μορφή audiobook κάνοντας τον λογαριασμό σας στην Audible ΕΔΩ:

Συχνά ακούς ότι οι υπολογιστές είναι παντού. Σήμερα θα μάθουμε πώς έγινε αυτή η εξάπλωση, καθώς και τους γνωστούς και αγνώστους ήρωες που είδαν το ψηφιακό μέλλον πριν από όλους τους υπόλοιπους.

Η τεχνολογία κάνει τον κόσμο μας καλύτερο. Για περισσότερα θέματα σχετικά με την τεχνολογία, κάντε τώρα subscribe στο κανάλι της COSMOTE για να δείτε το 6ο ΕΠΙΚΟ ΠΕΙΡΑΜΑ και μείνετε συντονισμένοι για extra bonus υλικό!
Subscribe:
Like:
Follow:

Βίντεο και σχόλια από το κανάλι Mikeius Official


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

38 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Το σημερινό What the Fact εμπνεύστηκε εν μέρει απο το καταπληκτικό βιβλίο:
    Matt Nicholson – When Computing Got Personal: A History of the Desktop Computer
    Μπορείτε να το αποκτήσετε εντελώς δωρεάν σε μορφή audiobook, όπως και πολλά ακόμα φοβερά βιβλία εκλαϊκευμένης επιστήμης από το link της περιγραφης.

  2. θυμαμαι που μου πρωτοπηραν σταθερο υπολογιστη το 2002 αν θυμαμαι καλα οτι μπηκα στο λυκειο και καποιοι ειχαν νωριτερα εμεις καθυστερησαμε λιγο. ακομα στο σχολειο δεν ειχαμε ολοι μην πω οτι ειχαν οι λιγοτεροι και το θεμα δεν ηταν οικονομικο αλλα δεν ειχε μπει ακομα τοσο στην καθημερινοτητα. επισης λιγα χρονια νωριτερα ειχα πετυχει και τον πρωτο υπολογιστη τοτε που εβλεπα με ms-dos..

  3. Μπορεί να μην φαίνεται αλλά το βίντεο είναι μια αλληγορία για τον κομμουνισμό. Ειδικά προς το τέλος μας δείχνει ότι το σύστημα τεχνολογίας ξεκινάει από ένα γκαράζ και φτάνει στην ΙΒΜ και επιστρέφει πίσω σε ένα μπλέντερ. " Ναι αλλά και οι Ρώσοι πήγαν στο φεγγάρι, Ναι αλλά και οι Β.Κορεάτες έχουν πυρηνικά" . Ναι αλλά δεν έιχαν το τεχνολογικό πλέγμα που γεννάει και καταστρέφει συνεχώς προιόντα και νέες τεχνολογίες, χρηματοδοτούμενα από τον καταναλωτή ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ. Ακριβώς επειδή η τεχνολογία δεν είναι γραμμική, δεν έχει νόημα να συγκρίνουμε γραμμικά και χρονικά της τεχνολογίες.

  4. "Είναι ένα χαώδες δίκτυο"… Τεράστια κουβέντα ειδικά για μια εποχή (δυστυχώς και μια χώρα) όποτε αντιμετωπίζουμε τα πάντα σχεδόν, σαν φαεινες ιδέες που σκάνε από το πουθενά.

  5. Ο Steve Jobs συνεργαστηκε με την IBM και οχι ο Gates…ο Gates αγορασε το dos απο μια ομαδα προγραμματιστων….H ΙΒΜ ανακαλυψε το Desktop User Interface και το ειδε ο Steve Jobs και συνεργαστηκε μαζι τους..Καπου το εχασες..Και καλο θα ηταν να βαζεις και τις πηγες για ολα αυτα.Φιλικα παντα, κανεις πολυ ωραια δουλεια και συνεχισε ετσι!

  6. Όταν χρησιμοποιούσαμε γραμμή εντολών, δεν είχαμε e-mail για να τα σβήνουμε Mikeιus 🙄

  7. τίποτα δεν αποκλείεται μέχρι να γίνει . Ο άνθρωπος δαμάζει την φυσική , τόσο γρήγορα , που πρίν από 100 χρόνια δεν σκεφτόταν καν . Το 1900 υπήρχαν πειράματα για το αεροπλάνο . Πάρα πολύ επιστήμονες κορόιδευαν ότι δεν μπορεί ο άνθρωπος να φτιάξει ιπτάμενη μηχανή , και όποια προσπάθεια είναι ηλίθια .. Τόσο ηλίθια που κάποιοι προσπαθούν να φτιάξουν ιπτάμενο όχημα σήμερα χωρίς μηχανή … απλά με αντιβαρύτητα …

  8. Καλά όλα αυτά που λες αλλά μετά από τις ώρες που πέρασα να διαβάζω σχόλια σε ελληνικά βίντεο βγάζω το συμπέρασμα ότι 7 στους 10 Έλληνες είναι σοβαρά ανορθόγραφοι..

  9. μπλέντερ με μικροεπεξεργαστή δεν μου έτυχε ακόμα και ιδικά ρώσικης κατασκευής … εκτός αν λες για το σπούτνικ