Στον Κόσμο του Σύμπαντος (Επ.15) Ο Δίσκος της Νέμπρα (The Nebra Sky Disk)
Στις αρχές του 21ου αιώνα, η ανθρωπότητα έχει επιτύχει μοναδικές ανακαλύψεις μέσω της τεχνολογικής εξέλιξης στον τομέα της παρατήρησης του διαστήματος, που μας έχουν βοηθήσει να κατανοήσουμε βαθύτερα το σύμπαν και να αναθεωρήσουμε αρκετές από τις παλαιότερες πεποιθήσεις για αυτό.

Μέσα από μοναδικό φωτογραφικό υλικό, πρωτοποριακές ψηφιακές αναπαραστάσεις και συνεντεύξεις με τα λαμπρότερα επιστημονικά μυαλά, η σειρά παρουσιάζει λεπτομερώς τις πιο σύγχρονες προσπάθειες της ανθρωπότητας να ανακαλύψει τα μυστήρια του σύμπαντος.

Επεισόδιο 15
Ο Δίσκος της Νέμπρα – Μυστηριώδες Αστρονομικό Αντικείμενο
The Nebra Sky Disk – Mysterious Astronomical Device

Πριν από δέκα χρόνια περίπου, ένας μυστηριώδης χάλκινος δίσκος με αστρονομικά σημάδια ανακαλύφθηκε στη Γερμανία. Έχει διάμετρο 30 εκατοστά και πάχος 5 εκατοστά και είναι διακοσμημένος με ένθετα χρυσά σύμβολα που ερμηνεύονται ως απεικόνιση του ήλιου ή της πανσελήνου, ενός μισοφέγγαρου και άστρων. Ονομάστηκε Δίσκος της Νέμπρα, λόγω της περιοχής που βρέθηκε και είναι εκπληκτικά παλιός.

Μελέτες δείχνουν ότι κατασκευάστηκε πριν από 3.600 χρόνια. Επιπλέον, οι τελευταίες επιστημονικές αναλύσεις των σχεδίων που φέρει, αποκαλύπτουν τις εκπληκτικές γνώσεις αστρονομίας των ανθρώπων κατά την αρχαιότητα. Τα κρυμμένα μυστήρια της αρχαιότερης γνωστής αστρονομικής συσκευής του κόσμου έρχονται στο φως.

Cosmic Front
Παραγωγή: NHK
Ιαπωνία 2011-2018
______
Δείτε όλα τα επεισόδια της σειράς από την λίστα:

______
#documentary #universe #space

Βίντεο και σχόλια από το κανάλι DocFlix – Στον Κόσμο του Σύμπαντος


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published.