Όταν μια πόλη σηκώθηκε 2 μέτρα πάνω απ’ τη γη – What The fact?! #4




Το σημερινό What the Fact εμπνεύστηκε εν μέρει απο το καταπληκτικό βιβλίο:
Steven Johnson – How we got to Now
Μπορείτε να το αποκτήσετε εντελώς δωρεάν σε μορφή audiobook κάνοντας τον λογαριασμό σας στην Audible ΕΔΩ:

Σήμερα θα μάθουμε για πιο περίεργο και ανορθόδοξο αποχετευτικό έργο όλων των εποχών, και τι μας δείχνει για τη φύση της καινοτομίας και της προόδου.

Βίντεο και σχόλια από το κανάλι Mikeius Official


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

40 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Το σημερινό What the Fact εμπνεύστηκε εν μέρει απο το καταπληκτικό βιβλίο:
    Steven Johnson – How we got to Now
    Μπορείτε να το αποκτήσετε εντελώς δωρεάν σε μορφή audiobook, όπως και πολλά ακόμα φοβερά βιβλία εκλαϊκευμένης επιστήμης από το link της περιγραφης.

  2. Fake news τωρα κανονικά ,δείτε στους myth busters την πραγματική εκδοχή κ οχι αυτά που λέει ο απατεώνας εδώ για μερικα βιους

  3. Πρώτη φορά ένιωσα τόση περηφάνια που σπουδάζω ηλεκτρολόγος μηχανικός (πήρα μπύρα από το ψυγείο μόνο και μόνο για να υψωσω κι εγώ το ποτό μου μαζί με τον Μιχάλη.
    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ!!!!

  4. Έχω δει πολλές φορές το βίντεο αλλά τώρα το πρόσεξα, τα 4 στρέμματα είναι πάρα πολύ λίγο για να πούμε σηκώθηκε μια πόλη, να έχει 10-15 κτίρια το πολύ

  5. Μονο εγω προσεξα οτι η μπυρα στα χερια του μακιους ειναι σαν μπουκαλι σαμπανιας??

  6. Αν δεν απατωμαι, το μετρο του Λονδινου, λειτουργησε το 1863, οχι το 1890. Sorry για το ακαιρο σχολιο, μπαινω απο internet explorer.

  7. Μαλάκα ήταν ακριβό να σκάψει προς τα κατο ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ακριβό να σηκώσουν την πόλη και να την ΞΑΝΑΧΤΙΣΟΥΝ είμαστε καλα

  8. Μα καλα,πως ειναι δυνατον ,πως γινεται να συκωσουν ολοκληρα κτηρια ,πανω σε γρυλους,δεν μπορω να το καταλαβω.🤔

  9. Αυτό έκανε και ο Nicolae Ceaușescu στο Βουκουρέστι. Μετακίνησε κτίρια (δεκαοροφες οικοδομες) για να μπορέσει να χτίσει το σπίτι του λαού το οποίο είναι δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευή στον κόσμο μετά το πεντάγωνο των Αμερικανών. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι κατά τη διαρκεία της μετακίνησης ο κόσμος ήταν μέσα στα κτίρια και επίσης δεν υπήρξε ούτε μια ρογμη σε αυτά.
    Ps. Είμαι αρχιτεκτονας 🙂

  10. παρατηρώντας ότι οι επιχείρησης έχουν τα πολύτιμα πράγματα τους σε υπόγεια κατάλαβα ότι αυτό με το παγόβουνο είναι αλήθεια για παράδειγμα βλέπεις μια τράπεζα οκ στο ισογώνιο έχει τους πελάτες τους υπαλλήλους τα γραφεία αλλά στο υπόγειο έχει το θυσαβροφιλακιο την κινητήριος δύναμη και αν πάμε στης μεγαλύτερες τράπεζες εκεί κάτω έχει κελιά και όταν δανείζετε η Ελλάδα από την γερμάνια άπλα ένα μικρο Κλαρκ παίρνει μερικές ράβδους χρίσου και της μετακινη από το κελί της Γερμανίας στο κελί της Ελλάδας και εμείς εδώ πάνω τρέχουμε σαν τους μαλάκες για να ανταπεξελθουμε στο δάνειο

  11. κριμα που οι περισσότεροι ελληνες μηχανικοι ειναι λαμογια του κερατά που κοιτανε να φανε δημοσιο χρημα

  12. Απλα πως? Που εβαζαν τους γρουλους? Που? Εννοω πως τα εβαζαν κατω απο ηδη κτισμενα σπιτια? Δεν μου βγαζει λογική

  13. Το Λονδίνο άνοιξε το πρώτο μετρό το 1863, όχι το 1890! Το 1890 απλά εγκαινάστηκε η πρώτη γραμμή που λειτουργούσε σε πραγματικά μεγάλο βάθος που χρησιμοποίησε μηχανή εκσκαφής που ήταν στην ουσία πρόγονος του σημερινού "μετροπόντικα!" Η πρώτη γραμμή που άνοιξε το 1863 και όλες οι άλλες μέχρι το 1890 ήταν ακριβώς κάτω από το επίπεδο του δρόμου και φυσικά δημιουργήθηκαν με τη μέθοδο "Cut and Cover(εκσκαφή και επικάλυψη)."