Φρουτοπία Σ2 | Επεισόδιο 2ο | ΕΡΤ




Subscribe στην ΕΡΤ:
Ο δαιμόνιος δημοσιογράφος ΠΙΚΟΣ ΑΠΙΚΟΣ, μετά τη μεγάλη δημοσιογραφική του επιτυχία (την εξιχνίαση του μυστηρίου της εξαφάνισης του ΜΑΝΩΛΗ του ΜΑΝΑΒΗ), γίνεται μάρτυρας της απαγωγής του τενόρου ΕΔΟΥΑΡΔΟΥ ΦΑΛΤΣΑΔΟΡ από δύο πρόσωπα που βγαίνουν από το φορτηγάκι της ΛΕΜΟΝΟΣΤΕΙΦΕΝ.
Μάλιστα, η συγκεκριμένη εταιρεία, μαζί με την ΚΟΜΠΟΣΤΑΛ, έχουν εγκαταστήσει τα εργοστάσιά τους στα σύνορα της ΦΡΟΥΤΟΠΙΑΣ, με σκοπό να κάνουν τα φρούτα κομπόστες και αναψυκτικά. Στη συνέχεια, ο ΠΙΚΟΣ ΑΠΙΚΟΣ, ταξιδεύοντας για τη ΦΡΟΥΤΟΠΙΑ με αερόστατο, δέχεται επίθεση από ιπτάμενο ξιφία, ο οποίος τρυπά το αερόστατο και έτσι ο δημοσιογράφος πέφτει στο κενό. Στο έδαφος συναντά έναν γάιδαρο που τραγουδά και μαζί πορεύονται προς τη ΦΡΟΥΤΟΠΙΑ. Σε μια ταβέρνα συναντούν τη σοπράνο ΝΤΕΣΙΜΠΕΛ όπως και τον ΜΑΝΩΛΗ τον ΜΑΝΑΒΗ, ο οποίος αναφέρει ότι ξόδεψε τα χρήματα του λαχείου και πλέον ζει φτιάχνοντας βούρτσες από το μουστάκι του. Τέλος, ο ΜΑΝΑΒΗΣ εξηγεί ότι μια ομάδα από σκληρά καρύδια του απαγόρευσαν την είσοδο στη ΦΡΟΥΤΟΠΙΑ, όταν θέλησε να επιστρέψει στο μανάβικό του.

Παιδική σειρά με κούκλες η οποία αποτελεί την τηλεοπτική μεταφορά του ομώνυμου κόμικ (1983) του συγγραφέα Ευγένιου Τριβιζά και του σκιτσογράφου Νίκου Μαρουλάκη. Η σειρά έχει ως θέμα τις περιπέτειες του δημοσιογράφου Πίκου Απίκου, ο οποίος ταξιδεύει στην μακρινή χώρα της Φρουτοπίας για να διερευνήσει τη μυστηριώδη εξαφάνιση του Μανώλη του Μανάβη.

Χρονολογία Παραγωγής: 1986
Official Site:
Facebook:
Twitter:
Instagram:

#ΕΡΤ

Βίντεο από το κανάλι ΕΡΤ Α.Ε.


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *