Black Sabbath ~ War Pigs


Black Sabbath ~ War Pigs 1
ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ για τα «Σκυλιά του Πολέμου».

1) Τα Σκυλιά του Πολέμου δεν γνωρίζουν εθνικότητα. Ας γίνει ξεκάθαρο αυτό. Ο κόσμος μιλά συχνά για τα Σκυλιά των Άλλων – παραβλέποντας τα δικά του. Μα τα Σκυλιά είναι παντού το ίδιο. Το Σκυλί του Γείτονα δεν γαβγίζει περισσότερο από το Εγχώριο Σκυλί. Το γάβγισμα δεν είναι περισσότερο αποκρουστικό απλά και μόνο γιατί γίνεται σε ξένη γλώσσα. Στο γάβγισμα όλες οι γλώσσες είναι Μία… και, ταυτόχρονα, Καμία γλώσσα απολύτως.

2) Τα Σκυλιά του Πολέμου χαίρουν πάντα δυσανάλογης προβολής από τα Μέσα Ενημέρωσης. Πόλεμοι δεν διεξάγονται μόνο στην Ευρώπη – μα και στη Μέση Ανατολή, την Κίνα, την Αφρική, παντού. Είναι πάντα ενοχλητικό το γάβγισμα που ξεσπά κοντύτερα στο σπίτι σου – μα δεν καθιστά λιγότερο αποτρόπαιο το γάβγισμα που βρίσκεται μακριά. Η διαφορά είναι πως το τελευταίο ίσα που ακούγεται. Και αυτό δίνει την αίσθηση πως δεν υπάρχει.

3) Τα Σκυλιά του Πολέμου δεν μιλούν για πόλεμο, βία και επιβολή. Χρησιμοποιούν ευγενέστερες λέξεις, όπως «αναγκαιότητα», «ελευθερία», «ζωτικός χώρος», «προάσπιση συμφέροντος»… και την πανταχού παρούσα «μεγάλη ιδέα». Τότε, τώρα, πάντα. Στην παραπλανητική χρήση της γλώσσας τα Σκυλιά μοιάζουν πονηρά σαν αλεπούδες.

4) Τα Σκυλιά του Πολέμου δεν λερώνουν τη φωλιά τους. Στέλνουν άλλους να κάνουν τη δουλειά, όσο τα ίδια απολαμβάνουν τα προνόμια που τους δόθηκαν.

5) Το γάβγισμα είναι μεταδοτικό, ως γνωστόν. Γαβγίζει ένα σκυλί, το ακούει κάποιο άλλο και γαβγίζει με τη σειρά του. Στο τέλος ξεσπά μια ομοβροντία γαβγισμάτων. Σε αυτή την ομοβροντία η κοινή λογική πασχίζει ν’ ακουστεί και χάνεται μέσα στον θόρυβο. Οι λέξεις θάβονται μέσα στην οχλοβοή – και μαζί τους θάβεται το πολυτιμότερο εφόδιο του ανθρώπου: o υγιής νους.

6) Τέλος: πίσω απ’ τα Σκυλιά υπάρχουν άνθρωποι. Και τους ανθρώπους κάποιος τους ψηφίζει. Ο ίδιος κάποιος που ευφραίνεται στις στρατιωτικές παρελάσεις της χώρας του και κηρύττει το μίσος για τον ξένο στα παιδιά του. Ας το θυμόμαστε αυτό.

Ps – Ναι, ύμνος το War Pigs (και ας λέει για γουρούνια, όχι για σκυλιά) , δεν χρειάζεται να λέμε τ’ αυτονόητα.

#fonikokouneli #warpigs #antiwar
Η Φωλιά του Κουνελιού


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *